Verslag Tweekamp VBV Gouda e.o. vs. De Vriendschap 2022

EINDELIJK…

Nadat de vorige twee edities werden afgelast in verband met de overheidsmaatregelen is het dan zover; we gaan voor de derde keer vriendschappelijk biljarten tegen De Vriendschap.
Op donderdagavond 29 december opent VBV secretaris Harry Winters (bij afwezigheid van de door de griep gevelde voorzitter) de avond en spreekt de biljarters toe. In de prachtige, in kerstsfeer gedompelde zaal van BV Raedthuys in Berkel is het altijd goed toeven. Op de tafels 1 en 3 treden onze driebanders van resp. BV Sportvrienden en BV Fisherman’s Friends aan, op de tafels 2 en 4 gaan de libristen van BV De Egel en BV Concordia aan de slag. De Vriendschap speelt zowel bij het driebanden als het libre met drie spelers per team, wij hebben ons daar gewoon op aangepast.
Nadat de vorige tweekampen, met een neuslengte verschil, door de VBV werd gewonnen zijn de mannen van De Vriendschap extra gemotiveerd. We kunnen de borst nat maken! Dat blijkt al snel hard nodig want de eerste ronde wordt door de VBV met 6-2 verloren. 3-B kopman Harry van BV Sportvrienden heeft het lastig tegen Cor Konijenburg die zijn 25 caramboles ruim binnen de 50 beurten maakt. Harry is dan pas net over de helft van zijn 24 te maken. Op tafel 2 is het niet veel anders. Onze Rob de Roo komt in 28 beurten 27 punten te kort van zijn 76 te maken tegen Frans Rodenburg. Op tafel 4 krijgt onze Benno Stolker maar 23 beurten de kans om zijn 44 caramboles te maken. Hij blijft op 37 steken tegen Aart van Eijk die dan zijn laatste van 40 caramboles maakt. Hoe anders is het op tafel 3. De mannen hebben een andere volgorde afgesproken en onze derde speler Dirk Lainsamputty doet waarvoor hij is gekomen, met een moyenne van precies 0,3 maakt hij zijn 15 punten. Zijn tegenstander Cees van Leeuwen heeft zijn avond niet en komt niet verder als halverwege zijn 13 te maken punten. Inmiddels is op tafel 4 de tweede partij al afgelopen en de voorsprong van De Vriendschap loopt op naar 8-2. In slechts 20 beurten maakt Gerard Ruigt korte metten met de bedoelingen van onze Michel Alblas. Michel komt er 17 te kort terwijl Gerard na 31 caraboles de winst pakt.
Maar dan zetten de VBV spelers de achtervolging in.
Op tafel 1 komt onze Cor Honkoop moeilijk op gang na de eerste acht beurten een 0 score. Maar dan begint hij met zijn mooie rustige spel en de punten stapelen zich gestaag op. 20 Beurten later heeft hij er inmiddels 16 van de 18 gemaakt. Helaas heeft hij voor de laatste 2 punten nog 10 beurten nodig. Omdat Rob v.d. Knaap er nog altijd 10 van de 23 te kort komt gaat de winst van deze partij naar de VBV. Ook bij de andere driebanden wedstrijd op tafel 3 trekt de VBV aan het langste eind. Onze kopman (en onze oudste deelnemer) Ade Pattiwael heeft welliswaar 54 beurten nodig voor zijn 25 caramboles maar tegenstander Berry Grouwstra heeft dusdanig veel pech dat hij niet verder komt dan 16 punten van de 22. Inmiddels is de VBV toch aardig ingelopen en als ook op tafel 2 onze Vincent Hoogenboom zijn 61 punten in precies 30 beurten wegtikt, blijkt dat zijn tegenstander Peter ‘t Mannetje toch nog 7 punten te kort komt.
We sluipen zo dichterbij en de stand is nagenoeg gelijk. Op tafel 4 is inmiddels ook de laatste partij afgesloten met een mooie winstpartij van onze Frans Hoogland. Zijn tegenstander Piet v.d. Gaag had zijn avond niet toen hij in 27 beurten bleef steken op 17 van de 25. Frans had toen zijn 30 punten (ook na een stroef begin) al bij elkaar gespeeld. Prima prestatie van Frans want reken maar mee; als je in 27 beurten wint gebruik je maar 90 procent van de beurten!
Als ook onze 3B-PK-kampioen van vorig seizoen, Ronny Leiwakabessy in 41 beurten van Rien Lindeman wint (beide mannen moeten er 16 maken) hebben we een serieuze voorsprong opgebouwd van 4 punten.
De beslissing moet komen van de tafels 1 en 2.
De Vriendschap moet beide partijen winnen om aanspraak te kunnen maken op avondzege. Maar daar zijn de spelers zich niet van bewust want de tussenstanden worden keurig afgeschermd.
Op tafel 2 is het bijzonder spannend. Na 30 beurten moet onze Leo de Frankrijker nog 6 caramboles en De Vriendschap voorzitter Piet Cloosterman nog 5. In de volgende 5 beurten maakt Piet er nog 1 bij en Leo maakt zijn 55 caramboles compleet.
Op tafel 1 worden de laatste beurten van een spannende partij gespeeld.
Onze Arthur Fahrner is de vervanger van onze vaste speler Frans Sebrechts. Frans is momenteel herstellende van een zware hartoperatie. Arthur vervult zijn taak door in 66 beurten uit te gaan.
Tegenstander Peter Koelmans heeft in de nabeurt genoeg aan de aquitstoot om gelijk te maken.

De totaal uitslag van de avond is dus 15 punten voor de VBV en 9 punten voor De Vriendschap.
Wel vermeldenswaardig: VBV speelt 84,17% en De Vriendschap speelt 86,44%.
Dus bij een eventueel 12-12 gelijkspel zou dit de doorslag kunnen geven.
Na een opsomming van deze feiten door Harry krijgt hij van Piet Cloosterman de wisselbeker uitgereikt.
Alle aanwezigen worden door Piet en Harry hartelijk bedankt voor hun komst en deelname.
Onze gastheren en gastvrouw van Raedthuys worden bedankt met een mooie bos tulpen.
Zo rond half twaalf wordt de zeer geslaagde, gezellige en vooral sportieve avond afgesloten met een laatste rondje van de winnaars van deze tweekamp: VBV Gouda e.o.

Harry Winters.

 

 

Een gedachte over “Verslag Tweekamp VBV Gouda e.o. vs. De Vriendschap 2022”

  1. Was een heel gezellige avond. En dat de bekerwinst ook nog voor VBV was maakte het feestje compleet! Leuk verslag ook Harry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.