Bekercompetitie

Vanwege het oneven aantal teams zal bij het libre en bij het driebanden in poules worden gespeeld. Bij de bekerwedstrijden dienen de teams zich te houden aan het minimum aantal te maken caramboles dat is vastgesteld voor de klasse waarin het team in de competitie uitkomt.

BEKER LIBRE

In de eerste ronde spelen 33 teams. Deze worden ingedeeld in 11 poules. In iedere poule zit een A, B en C-team. Deze spelen allemaal 1 x tegen elkaar. Alle teams spelen een uit- en een thuiswedstrijd. De 11 poulewinnaars worden aangevuld met de 5 beste nummers 2. Deze 16 teams spelen hierna de kwartfinale volgens knock out systeem. Er wordt in de eerste week van Januari een extra bekerronde gespeeld bij het libre. Dit is wel zeer vroeg maar gaat maar om 8 teams.

BEKER DRIEBANDEN

In de eerste ronde spelen 11 teams in 4 poules. Er zijn 3 poules van 3 en 1 poule van 2 teams. Elk team speelt een uit en een thuiswedstrijd. De 4 poulewinnaars worden aangevuld met de 4 beste nummers 2 die daarna in de 2e ronde spelen volgens knock out systeem voor de halve finales.

 

Zowel bij het libre als bij het driebanden zullen de beste nummers 2 bestaan uit diegene met de meeste punten. Mocht dit alsnog gelijk zijn dan bepaalt het gespeelde moyenne over de 2 wedstrijden.