Bekercompetitie

Bij het libre wordt dit jaar niet volgens een poulesysteem gespeeld maar zal de eerste ronde bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd voor alle teams. Met uitzondering van Carambole 5 zij zijn vrij geloot. Bij het driebanden wordt ook een uit- en een thuis wedstrijd gespeeld.

BEKER LIBRE

In de eerste ronde spelen 28 teams. Deze teams spelen dus een uit- en een thuiswedstrijd tegen elkaar. De 14 winnaars plaatsen zich voor de 2e ronde samen met Carambole 5 en de beste verliezer. Deze 2e ronde wordt ook over 2 wedstrijden gespeeld. De 8 winnaars spelen vervolgens in de kwartfinale volgens knock-out systeem.

De beste verliezer is het team met de meeste punten. Als dit gelijk is zal het gespeelde moyenne over 2 wedstrijden de doorslag geven.

BEKER DRIEBANDEN

In de eerste ronde spelen 12 teams een uit- en een thuiswedstrijd tegen elkaar. De 6 winnaars plaatsen zich voor de kwart finale en worden aangevuld met de 2 beste verliezers. Ook de kwart finale bestaat uit een uit- en een thuiswedstrijd.

De beste verliezers zijn de teams met de meeste punten. Als dit gelijk is zal het gespeelde moyenne over 2 wedstrijden de doorslag geven.