Bekercompetitie

Bij het libre wordt dit jaar niet volgens een poulesysteem gespeeld maar zal de eerste ronde bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd voor alle teams. Bij het driebanden wordt wel gespeeld in poules vanwege het (oneven) aantal teams. Bij de bekerwedstrijden dienen de teams zich te houden aan het minimum aantal te maken caramboles dat is vastgesteld voor de klasse waarin het team in de competitie uitkomt.

BEKER LIBRE

In de eerste ronde spelen 32 teams. Deze spelen allemaal een uit en een thuiswedstrijd. Deze 16 teams spelen hierna de 2e ronde ook over een uit en een thuiswedstrijd. Deze 8 winnaars spelen vervolgens de 1/4 finales volgens knock out systeem.

BEKER DRIEBANDEN

BEKER DRIEBANDEN

In de eerste ronde spelen 11 teams in 4 poules. Er zijn 3 poules van 3 en 1 poule van 2 teams. Elk team speelt een uit en een thuiswedstrijd. De 4 poulewinnaars worden aangevuld met de 4 beste verliezers dus let op: niet alle nummers 2 van de poules gaan automatisch door.

Het kan voorkomen dat een nummer 3 van een poule zich toch plaatst voor de 2e ronde als meer punten zijn behaald dan een nummer 2 van een andere poule. In de 2e ronde spelen we volgens knock-out systeem voor de halve finales.

Bij het driebanden zullen de 4 beste verliezers bestaan uit de teams met de meeste punten. Mocht dit alsnog gelijk zijn dan bepaald het gespeelde moyenne over de 2 wedstrijden.