Persoonlijk Kampioenschap (PK)

Ieder jaar wordt een persoonlijk kampioenschap (PK) gehouden. Poules worden ingedeeld op moyenne. Er zijn dit jaar 4 weken gereserveerd in het competitieschema om de onderlinge partijen te spelen. De winnaars mogen daarna tijdens de finale-avonden in ‘t Raedthuys onderling strijden om het kampioenschap.

In de 1 e poulefase wordt het eigen moyenne gespeeld, er hoeft dus geen rekening te worden gehouden met de minimum aantallen voor een bepaalde klasse.

 • Bij de finale-avonden wordt er in 1 e aanleg gespeeld met ofwel het eigen moyenne ofwel (indien dat hoger ligt) het actuele moyenne aan het eind van de reguliere competitie. Mocht het gespeelde moyenne uit de 1 e poulefase van de PK hoger liggen dan voornoemde moyennes dan wordt de helft van deze stijging meegenomen naar de eerste 2 weken van de finale-avonden.
 • Van de eventuele moyennewinsten die worden behaald tijdens de eerste 2 weken van de finale-avonden zal ook de helft van deze stijging worden
  meegenomen naar de 3e week.
 • Voor de finaleavonden worden zoals gebruikelijk altijd de kampioenen van de 1e poulefase uitgenodigd (als de winnaar niet kan de nr.2).
  Besloten is dat een winnaar alleen kan deelnemen als de volledige poule-uitslag is ingeleverd bij de pk-wedstrijdleider.
 • Vanwege het lagere aantal poules dat we hebben ten opzichte van eerdere jaren zouden dit jaar ook een aantal nrs. 2 met de hoogste moyennewinsten kunnen worden uitgenodigd om een redelijke bezetting te hebben tijdens de finale-avonden. Geef dus niet op als u uw poule niet meer kunt
  winnen.

De indeling dit jaar is als volgt, en let daarbij op het volgende:

 • Poules met 4 deelnemers spelen waar mogelijk een dubbele competitie.
 • Spelers met een (!) achter hun naam zijn ongecontroleerd en kunnen zich niet plaatsen voor de finale-avonden.

 • Poules met 4 deelnemers spelen waar mogelijk een dubbele competitie.
 • Spelers met een (!) achter hun naam zijn ongecontroleerd en kunnen zich niet plaatsen voor de finale-avonden.